دانش آموزان زیادی وجود دارند که در درس دیکته دچار مشکل هستند و به نسبت تعداد غلط هایی که مرتکب می شوند نمرات کمتری دریافت می کنند.معمولامعلمان و والدین برای تقویت دیکته آنان به راه های زیر متوسل می شوند:
الف. به دانش آموزپندواندرزمی دهندوازآنان کوشش بیشتری راطلب می کنند.
ب. او را تحقیر و سرزنش و مواخذه می کنند.
ج. از دانش آموز می خواهند شکل صحیح کلماتی را که در نوشتن آن مرتکب اشتباه شده است را بارها بنویسد.
د. از دانش آموز می خواهند یک جمله بنویسدکه در آن شکل صحیح کلمه ای که در دیکته غلط نوشته است به کار رودو...........
باید دانست که غلط های دیکته ای در دسته های مختلفی قرار می گیرند که به نظر می رسد مهم ترین کار تشخیص نوع غلط می باشد.به عنوان مثال نوشتن کلمه امیرالموینلن به جای امیر المومنین نوعی نارسا نویسی است.که بیشتر با ضعف دستان وحرکات انگشتان دانش آموز ارتباط دارد نه یادگیری او.
دانش آموزی که به هنگام نوشتن کلمه منظور فراموش می کند که آن را چگونه بنویسد وبه غلط منزور می نویسد حافظه دیداری ضعیفی دارد وبه خوبی قادر نیست تصویر مورد نظر کلمه را به خاطر بیاورد. بهتر است به جای رونویسی کلمه حافظه دیداری او را با روش های مختلف تقویت کنیم مثلا از او بخواهیم تفاوت تصویر های مختلف را بیابد یا از والدین او بخواهیم در بازی های گوناگون مثل خروج از اتاق وتغییر محل وسایل یا نام بردن وسیله ی پنهان شده یا در کلاس درس او را موظف کنیم جای تغییر یافته دانش آموزان در هر جلسه را بدون کمک از بقیه بیان کند.استفاده از کارت هایی برای هم خانواده نویسی وبازی با آن ها با گروه های دیگر در کلاس نیز می تواند نقش سازنده ای داشته باشد.
اگردانش آموزی کلمه زنبور را زمبور یا رفتند را رفتن بنویسد این گونه غلط ها مربوط به حساسیت شنیداری است که برای اصلاح این مشکل می توانیم از والدین بخواهیم که از سخن گفتن بلند در منزل واز بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون خودداری کنند.و نیز معلمان هنگام ادای کلمات برای دیکته نویسی از صدای معمول استفاده کنند و هر کلمه را فقط یک بار بگویند. اگرچه ممکن است دانش آموز در آغاز این روش با مشکل مواجه شوند اما خیلی زود یاد می گیرند اولین کلمه یا جمله را که شنیدند به آن دقت کرده و به خاطر بسپارند.
مطالبی که خواندید بر گرفته از کتاب درمان اختلالات دیکته نویسی نوشته ی مصطفی تبریزی انتشارات فراوان با تصرف و تلخیص.